Powerstation Art in het Westerpark Amsterdam


De Powerstation Art dag in het Westerpark werd geopend met een vlaggenceremonie bij het monument van Nelson Carrilho, „Dragers van Verre“.

Image_025

Daarbij hoort de volgende tekst van Nelson:

Laat ons erbij stil staan dat elk mens, waar hij of zij ook vandaan komt, of naar toe gaat, zijn culturele rijkdom heeft meegenomen en uitdraagt, opdat wij ten allen tijde zijn schoonheid mogen ervaren.

Image_027Image_026

Markus Iseli, vertegenwoordigt de gemeente Gstaad-Saanen.

Image_029Image_028

De nieuwe generatie cultuurdragers : Noah wenst vurig dat er vrede op aarde komt en dat wensen de andere kinderen natuurlijk ook. Marie refereert aan het verhaal van Nansi en zegt plechtig: „Ik wens dat de mensen hun kennis met elkaar delen en dat er altijd bibliotheken op deze wereld zullen zijn „Daar kan Camille niet achterblijven en zegt stoer: “Natuurlijk wens ik jullie ook vrede op aarde maar vooral genoeg elektriciteit!“ Het is best handig, een pragmatische geest in ons midden te hebben, iemand die weet dat wij onze Ipod telkens weer moeten opladen.

Image_030Image_031   Image_032_1 Image_032_2 Image_032_3 Image_032_4 Image_032_5

Nelson Carrilho heeft zijn titel als culturele peetoom meer als verdient. Geëngageerd houdt hij telkens weer de doelstelling van Powerstation Art in het oog. Omdat wij onze samenkomst aan de nieuw locatie moesten aanpassen, creëerde hij met kunstenaars uit de Jordaan een nieuw programma. Hij contacteerde Simon Swildens van de Art in Red Light Foundation, waarop deze stichting de gage van de kunstenaars op zijn rekening nam.

Op 2 november genoten wij in het Pand 020 op het Westergasfabriek-areaal van een afwisselend programma met kunstenaars uit Nederland, Zwitserland , Curaçao ,Iran en Suriname. Tijdens het Fondue deelden zij hun culturele rijkdom met ons door gezang, dans, theater en muziek. Naast de mooie momenten die wij samen mochten beleven, gaf ons deze steun van Nelson en zijn collega’s uit de Jordaan de nodige kracht om onze gezamenlijke weg met vertrouwen verder te vervolgen.

 

Image_033Image_034

Onze vrienden uit Gstaad waren zodanig geëngageerd, dat zij de slogan van het Gstaad toerisme bureau: „come up, slow down! „ zonder moeite aan de Amsterdamse situatie aanpasten. Zij hebben ons fantastisch geholpen naar het motto: „ come down and act!“ Daardoor werden wij er ons weer van bewust: of het nu over kunst of de kunst van het handwerk gaat: de passie en de bereidheid deze met anderen te delen, geeft innovatieve projecten de nodige doorzettingskracht. In Amsterdam hebben wij deze goede energie met elkaar mogen delen. Nomen est Omen: „ Powerstation Art“